Instruktioner

Det är enkelt att laga blixtlåset med ZlideOn. Så här väljer du rätt ZlideOn, tar bort den gamla löparen och klickar på din ZlideOn.

Laga din dragkedja

Välj rätt ZlideOn

Det finns två sätt att välja rätt ZlideOn.

Det ena sättet är att följa våra enkla steg för steg instruktioner genom att klicka på Steg-för-steg guide nedan.

Det andra sättet är att använda inskriptionen på baksidan av den trasiga löparen på dragkedjan du ska laga. Du klickar på knappen nedan Sök ZlideOn Via Inskriptionen och skriv in inskriptionen utan mellanslag - till exempel YKK45. Om det inte finns en matchning beror det troligast på att vi inte matchat den dragkedjan med våra ZlideOn än. Använd i så fall steg-för-steg guiden.

Om du har köpt ett multipack och inte vet vilken ZlideOn som är vilken kan du enkelt titta på baksidan av din ZlideOn och klicka på knappen Sök ZlideOn Via Inskriptionen.

STEG FÖR STEG, HUR DU BYTER UT DIN ZLIDEON

Steg 1

Du börjar med att ta bort den gamla löparen om den fortfarande sitter kvar. Detta kan göras på flera olika vis. Vi rekommenderar att knipsa av den i mitten med en avbitartång.

Steg 2

Om inte din Zlideon är öppen så öppnar du den genom att hålla i underdelen medans du drar den översta delen så långt bak som möjligt till den klickar upp genom sin mekanism. Bänd inte upp ZlideOn med verktyg då detta leder till att mekanismen går sönder och den inte går att stänga igen.

Steg 3

Klicka på ZlideOn på blixtlåset. Om blixtlåset är stängt någonstans placerar du ZlideOn över blixtlåset där det är stängt. Om blixtlåset har en stopp i änden klickar du på ZlideOn på sidan med den större delen av stoppet. Om dragkedjan inte är stängd eller har ett stopp, korsar du sidorna och trycker ihop ZlideOn i korset och håller den stängd när du drar upp dragkedjan ca 10 cm första gången.

Steg 4

Grattis! Du har nu lagat din dragkedja och kan använda den som vanligt igen. Att du lagat dragkedjan istället för att ersätta plagget med ett nytt gör att du både sparat dina pengar och naturens resurser.